Tilbud til pårørende

Vi ved, at familie og venner er meget vigtige personer i beboernes dagligdag, og alle er derfor velkomne døgnet rundt.

På Hospice Randers har vi fokus på beboeren – men vi har lige så stor fokus på jer, som er pårørende.

Det er hårdt at se en af sine kære have det svært, og derfor har I mulighed for at få støtte fra vores personale. På samme måde kan I gøre brug af husets faciliteter som f.eks. spabad og massagestol, når der er mulighed for det.

Hvor meget eller hvor lidt, I som pårørende ønsker at medvirke i plejen, er helt op til jer. Vi giver jer mulighed for at være med i det omfang, som I ønsker.

Der er mulighed for overnatning. En ekstra seng kan stilles ind på stuen, eller man kan sove på en sovesofa i vores lille dagligstue.

Personalet på Hospice Randers ønsker et tæt samarbejde med beboere og pårørende. Alle er derfor velkomne til en personlig samtale med personalet pr. telefon. Andre mere planlagte samtaler aftales med personalet.

Børn er børn, med den alder de hver især har.

Vi opfordrer til, at der altid er en voksen til stede for barnet, som det er trygt ved.

Personalet har stor opmærksomhed på familier med børn og vil meget gerne tale om, hvordan vi sammen støtter barnet bedst.

Der er også legetøj, spil, bøger og DVD til rådighed på hospice.

De frivillige vil meget gerne spille spil, læse højt eller bare være til stede for børnene.

Der er gratis kaffe, te og småkager døgnet rundt. Der kan købes mad i cafeen indtil kl. 13. Cafeen er placeret i samme bygning som Hospice Randers på plan 200.

Om eftermiddagen tilbydes der kage/boller.

Der er også mulighed for at medbringe sin egen mad, som kan opbevares i køleskabet på stuen.

Det er en stor hjælp for personalet, hvis pårørende selv tager det service, de har brugt, med ud fra stuerne og sætter det i opvaskemaskinen.

I erkendelsen af at sygdomsforløbet ofte er en meget stor følelsesmæssig belastning for den syges pårørende, er det også vores opgave på Hospice Randers at yde støtte og omsorg til pårørende i den situation, de befinder sig i. Som pårørende er du derfor altid velkommen til at tale med plejepersonalet, musikterapeuten eller præsten.

Som pårørende har du et kendskab til den syge, som kan hjælpe os til at gøre den lindrende indsats så god som mulig, Ved at samarbejde og ved at få indsigt i værdier og ønsker kan vi være med til at tilrettelægge den lindrende indsats, så den sidste tid bliver præget af respekt og værdighed.

Pårørende er her primært for at være hos sine nære, men nærhed indebærer også en række gøremål i hverdagen på hospice.

Pårørende kan være behjælpelige med at installere ejendele, som patienten ønsker skal med under opholdet på hospice.

I dagligdagen kan der være blomster at ordne på stuen, tøj der skal vaskes, snavset service at bære ud til opvask i køkkenet og i det hele taget oprydning på stuen, der gør den hyggelig og rar at opholde sig i.

Af sikkerhedshensyn er dør og elevator låst mellem kl. 20:00 og 06:00. I dette tidsrum benyttes dørtelefonen ved indgang 3.

Det er muligt for pårørende og gæster at tage kæledyr med på besøg. Dette aftales med personalet på forhånd.

Efter et dødsfald kan I som pårørende være sammen med afdøde på stuen i op til 24 timer, så der er mulighed for, at I stille og roligt kan sige uforstyrret farvel. Savnet kan vi ikke tage fra jer, men vi kan gøre afskeden værdig i det tempo, som passer jer.

Efter et dødsfald er I altid velkomne til at besøge os i det omfang, I har brug for det.

Hver formiddag drikker alle, der har lyst til det formiddagskaffe sammen. Også her er I meget velkomne som pårørende. Både under opholdet og bagefter.

Hvis I som pårørende er interesseret i det, vil vi kontakte jer en tid efter dødsfaldet.