Vores historie

Her kan du læse om den filosofi, som Hospice Randers bygger på, og hvorfor man besluttede at oprette Hospice Randers.

Hospicefilosofien

"Du er værdifuld, fordi du er dig, og du betyder noget indtil det sidste sekund i dit liv. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, ikke kun for at du skal dø i fred, men også så du kan leve, indtil du dør”.

Dette citat stammer fra Dame Cicily Saunders grundlæggeren af hospicefilosofien, som stammer fra England, hvor den såkaldte hospicebevægelse opstod i 1960'erne. Dame Cicily Saunders døde som 87-årig i 2005. Hun beskrev en omsorgsteori, hvor der skulle være fokus på omsorg og livskvalitet, holdninger, uddannelse, forskning og den frivillige indsats.

Et hospice er en institution for uhelbredeligt syge og døende patienter, hvor den helbredende behandling er definitivt opgivet til fordel for en aktivt lindrende indsats; en såkaldt palliativ behandling.

Hospice Randers indsats bygger på hospicefilosofien.

Hospice Randers' tilblivelse

Tanken om et Hospice i Randers opstod tilbage i 2007. Da regionen besluttede, at der skulle oprettes endnu et hospice i den østlige del af regionen. Kommune lagde billet ind på, at det nye hospice skulle ligge i Randers. Der var flere om buddet, og det endte med, at det blev i Rønde, det nye regionale hospice skulle ligge.

Derefter besluttede Randers Kommune at oprette Danmarks første kommunale hospice som et tilbud til Randers Kommunes borgere.

Hospice Randers åbnede i marts 2008. I starten var der 5 hospicepladser og 4 aflastningspladser. Dette er senere blevet ændret til 7 hospicepladser.